Guestbook

 

44 thoughts on “Guestbook

 1. Kära Samuel,
  Idag tänker vi extra mycket på dig och tittar på bilder. Vi kommer aldrig att glömma dig. Din kusin Felicja fick aldrig träffa dig men genom hennes ständiga frågor, vem du var, hur du såg ut, vad du gillade och inte gillade är du väldigt ofta närvarande hos oss. Hon går i din skola och har vissa lärare som även haft dig. Då berättar hon alltid att du var hennes kusin. Och då svarar de hur mycket de saknar dig och vilken fin kille du var.
  Vi saknar dig allihopa jättemycket och sänder massor av kärlek till den plats där du befinner dig på. Katti, Anders, Pascal och Flisan

 2. Hej! Jag är 37 år och bor i Finland. Jag har just fått veta att jag har en 4cm:s IMT i min vänstra lunga rätt nära hjärtat. Tack för informationen jag fick på er sida! Hälsningar, Veronica

 3. Det är sent på kvällen och jag har lagt mig för att sova men jag kommer inte till ro. Det är dagen efter terrorattackerna i Bryssel och världen är skör. Oskyldiga människor har mist sina liv, blivit offer för det oförutsägbara. Livet rasar för deras nära och kära. Så tänker jag på Samuel. En pillimarisk, smart och fantastisk kille, älskad av de sina, som lika ofattbart rycktes från jordelivet. Tänk vad en människa är viktig och hur mycket ett liv är värt. Jag kan bara känna stor tacksamhet för att jag fick lära känna Samuel. Han har lämnat ett stort avtryck. All kärlek till er, Mimmi, Janne och Max.

 4. Vi tänker på dig Samuel. Extra mycket idag. Massor av kramar skickar vi genom våra tankar, tittar upp mot himlen och hoppas att du känner dem älskade systerson och kusin.

 5. Ehm, jag vet inte riktigt vad jag borde skriva men vi gick i samma klass och jag tänker ofta på Samuel, och det tor jag alla i klassen gör.
  Hoppas du har det bra i himmlen <3 / Olivia från franska skolan.

 6. Ehm, jag vet inte riktigt vad jag borde skriva men vi gick i samma klass och jag tänker ofta på Samuel, och det tor jag alla i klassen gör.
  Hoppas du har det bra i himmlen

 7. Hej Samuel!
  Jag var med i Postkodsmiljonären och det var jättekul! Då tänkte jag på dig. Saknar dig.
  Kram
  Essie

 8. Så underbart att få se dig Samuel! Jag blir varm i hjärtat! Det är över 4 år sen vi sågs sist och jag minns dig med glädje. Du är en av våra vänner och vi hade så fina samtal på sjukhuset du och jag och Agnes. Jag är säker på att du och Dante har det bra i himlen nu och att ni leker med de andra barnen som nu är med änglarna. Fint att ses! Många kramar Lisa Dante och Agnes mamma

 9. Älskade Samuel, vi tänker på dig ofta och speciellt idag. Du ska veta att vi aldrig glömmer dig!Katti, Anders, Pascal & Flisan..

 10. Jag har också ett barn med en svår sjukdom. Jag vet att Gud tar hand om barnen, all positiv energi till er som orkat gå igenom detta.

 11. Kära Samuel,
  Vi tänker allihopa på dig idag. Tre år har gått sedan du lämnade oss, det känns som så länge sedan men ändå inte. Hoppas att alla änglar ger dig ett jättekalas, dansar och sjunger för dig. Hoppas du inte glömmer att titta ner på oss på jorden ibland, och att du ser in i våra hjärtan hur mycket vi saknar dig, hur ofta vi tänker och pratar om dig. Katti, Pascal, Flisan och Anders

 12. Kära lilla Samuel, alla våra tankar går till dig. Speciellt igår den 20 dec pratade vi mycket om dig och mindes saker vi fick uppleva tillsammans. Vi tittar ofta på de kort vi har av dig och nu ska vi även visa dem för Paola Felicja, “Flisan” din lilla tjejkusin du aldrig hann träffa. Vi saknar dig allihopa enormt och hoppas att du har det så bra man bara kan ha bland alla andra änglabarn. Varma tankar och all kärlek till dig från katti, Pascal, Flisan och Anders

 13. Grattis i efterskott <3 hälsa alla jag känner där uppe i Nagialia och då speciellt min son Tobias.
  Kramiz Marie

 14. hej Samuel.
  Vi saknar dig jätte mycket. specielt idag på din födelsedag. du skulle vara 10 år som jag är snart. jag ska byta skola i höst.
  kram från Ezzy

 15. Älskade Samuel, vi tänker på dig väldigt ofta och extra mycket idag. Saknar dig enormt! Katti, anders och dina kusiner Pascal och Flisan

 16. Två år har gått.. Tänker på er och er lilla ängel denna dag. Livet förändras ständigt men vissa saker förändras aldrig. Sköt om er /Henrik Nyman

 17. Älskade Samuel, det har nu gått två år sedan du lämnade oss. Vi saknar dig så jättemycket! Din kusin Pascal sitter hemma i rullstol med brutet ben och har tråkigt. Vi har besökt sjukhuset flera gånger och vi pratar ofta om dig och hur oerhört tapper du var som kämpade så länge med din svåra sjukdom och som under så lång tid fick ha tråkigt och inte kunna leka utomhus med andra barn.
  Vi är också ledsna över att du aldrig fick se din andra kusin som föddes i september i år. Hon är jättefin och om du träffar din gammelfarmor där uppe bland änglarna, hälsa henne att hon fått hennes namn. Hon heter Paola Felicja, men vi kallar henne bara för “Flisan”. Även Flisan ska få veta att hon hade världens finaste kusin som hette Samuel men som nu bor hos änglarna. Vi ska visa henne bilder och berätta för henne vem du var Samuel. Det kommer vi att göra ofta, det lovar vi! Vi tänker på dig jättemycket och även på din mamma, pappa och lillebror Max som lider så av att inte få ha dig hos sig. All kärlek till dig från oss fyra,
  moster Katti, Anders och kusinerna Pascal och Paola Felicja.

 18. Vi saknar dig så oerhört Samuel! Grattis på födelsedagen kära systerson och kusin! Hoppas att änglarna ordnar det finaste kalas som finns bara för dig, just idag.
  Katti, Anders och kusin Pascal

 19. Kära Mimmi! Tänker på dig och familjen idag. Och allra mest på lilla Samuel i himlen. Kram från Marit med familj

 20. Hemskt ledsamt att läsa hur Samuel tvingades plågas in i det sista- förutom vägen dit. Bara att konstatera att ni, som många andra fast de ofta inte genomskådar det, behandlats av en narkosläkare som ser som HÖGSTA MORAL att avbryta vård. Egenmäktigt beslutas det av läkaren att vården “inte längre är meningsfull”. De flesta tar för givet att noggranna undersökningar och säker prognos är ställd när man fattar sådant direkt livsavgörande beslut, men ack nej.
  Socialstyrelsens tillsynsenhet har som uttald policy att inte klandra någon enskild sjukvårdspersonal, och som jag har förstått det inte heller systemet vid avbrytande av livsuppehållande behandling. Det finns inte ens en åtgärdskod för åtgärden “vägrad vård”, varför det inte går att få någon information om hur vanligt det är, hur väl underbyggt det är, och hur många gånger prognosen visat sig felaktig. Nu senaste i februari blev en man helt frisk efter att lämnats att dö, då man bedömde att han var gravt hjärnskadad (utan att undersöka honom). Flera exempel finns men när de inte är lika uppebara som i det här fallet, förstår ofta anhöriga inte vad som händer, för de förstår inte vad som avviker från förväntat förlopp.
  Socialstyrelsens passivitet är anmärkningsvärd. I Samuels fall bedömdes alla ha gjort rätt vid SoSs granskning, enl uppgift från TV!
  I ett annat fall bedömde SoS att det räckte med ett telefonsamtal för att bedöma prognosen som omöjlig för en ung person, där kollegan dagen innan ansett prognosen som mycket god. Det ledde till att ännu en peron avled av just direkt utebliven vård, och kanske när man eftergranskat hade kunnat bli helt frisk- statistiskt god prognos.

  Viktigt är att det kommer till ALLMÄNHETENS KÄNNEDOM. Vi kan inte lita på att vården eller tillsynsmyndigheten har tillräckligt intresse av att hjälpa den akut sjuke, eller att vara NOGGRANN i prognosbedömningen. Det är upp till var och ens anhöriga, och det måste man veta om, och börja ifrågasätta. Det är enda sättet att få en ändring till en seriös vård- alternativ väg ser annars ut att bli genom domstol, ngt man hade hoppats inte skulle hända.
  Samuel fick inte ens palliativ vård utan tvingades plågas in i det sista. Som jag förstår det är just palliativ vård den enda juridiska RÄTT till vård man har- den fick han inte.
  Det är förutom ett berövande av livet, även misshandel av ett döende barn, och då menar jag misshandel även juridiskt (min bedömning).

 21. Ett år har gått och vi tänker på Samuel väldigt ofta. Våra tankar är med er, speciellt idag. Vi kommer aldrig att glömma Samuel och nu har vi äntligen en jättefin gravsten att gå till och minnas er kloka snälla lilla pojke, Pascals kusin.
  Katti och Anders

 22. Tänkt på Samuel och er idag då det är den 20 dec. Känner så med er.
  Styrkekramar Pernilla

 23. Kära Mimmi! Har tänkt på dig och din familj en hel massa idag – allra mest på Samuel, förstås. Tänk att ett år har gått. Stor kram!

 24. Ett år har gått..vi tänker på dig Samuel att du sitter där uppe på en liten stjärna..och på din fina familj här på jorden. Kram camilla, ida och Levi

 25. Hej Mimmi!

  Jag tänker ofta på Er efter att Katrin och jag såg uppdrag granskning i våras. Jag jobbar på Arlanda ikväll och har tittat in på sidan och läst om Samuels sjukdomstid. Jag blir så fruktansvärt arg och ledsen över vad som drabbat er och det ofattbara att Samuel nekades vård när han som bäst behövde den.

  Det är varje förälders skräck att förlora ett barn. Något som i sig ändå är omöjligt att förstå vad det faktiskt skulle innebära. Jag önskar att det fanns något som kunde lätta på er börda och sorg. Men jag beundrar er att ni trots allt orkar vara så starka och kämpar vidare.

  Kram /Henrik Nyman

 26. Hej! Hittade denna hemsida av en slump, men det gladde mig verkligen! Jag har tänkt så på er sedan jag fick höra att Samuel lämnat er. Mitt största deltagande i er stora sorg.

  Varma kramar
  Matilda, sjuksyrran (ALB)

 27. Tack för att ni delar. Samuels minne lever vidare varje dag i tacksamheten för mina friska barn.

 28. Hej Mimmi och Janne
  Vilken fin sida ni gjort! Jag tittar på bilderna av Samuel frisk som sjuk och saknar honom. Han var verkligen en speciell kille!
  Kram Lena

 29. Tack för att jag fick delta i era tankar och ert liv i ord ….. känns så bra med medmänniskor som Er … kan även ge mig styrka inför komma skall med min sons sjukbelopp av Ewings Sarkom.
  Kram!

 30. Till Samuels familj,
  Jag har precis sett klart Uppdrag granskning och på detta sätt, som medmänniska, ge er eloge och styrka i er fortsatta kamp för rättvisan. Rättvisan att vara delaktig och informerad. Rättvisan att få kunna påverka. Min upplevelse har varit liknande men i mitt fall slogs jag för min lilla systers liv som drabbats av cervixcancer. Å ena sidan sätter man sin tilltro till läkarnas kompetens å andra sidan när de av olika anledningar lagt ner intresset att vidmakthålla och upprätthålla livet så slåss man mot dem. Absurt när man tycker att man borde ha gemensamt intresse och agenda. Jag har också febrilt letat efter andra behandlingsmetoder och försökt att få läkarnas intresse för dessa. Jag lyckades inte, men ni gjorde det. På detta sätt kan ni i ert självklara intresse av att slåss för Samuels liv ge andra möjligheten. Jag vill därför tacka er; som mamma, storasyster och som människa. I mitt fortsatta liv kommer jag göra allt jag kan för att stötta er stiftelse. Tack! // Pernilla

 31. Är mamma till tre underbara pojkar. Vår yngsta son Johan förlorade vi sommaren 2007, 4 år gammal. Han var en frisk kille, underbar och älskad. Han fick ont i magen och vi fick efter tjat komma in på undersökning eftersom han inte hade ont just då när vi kom till sjukhuset. Vi blev vägrade röntgen trots att vi bad om detta. Vi blev hemskickade och 7 timmar dog vår son. Händelseförloppen är olika och även sjukdom, men vanmakten att när man som förälder ber om delaktighet och samförstånd i olika situationer, när man inte blir tagen på allvar är frusterande. Vi förstod ju inte hur illa det var medvår son men vi kände inte igen honom och bad om hjälp. Jag blir även så arg övere sjukvårdens konomiska aspekter när det handlar om små barn. Vi är imponerade av er styrka att lyfta problemen inom sjukvården. Vi har varit handlingförlamade men när jag såg programmet och läste er hemsida fick jag tillbaka lite av mitt gamla jag. Jag vill kämpa för Johans skull och jag vill motverka att liknande misstag görs. Vill gärna ha kontakt med er. Kontktadeäven uppdrag granskning efter programmet.

 32. Janne,

  Efter att ha sett gårdagens Uppdrag Granskning och läst om Samuel på denna fina sida så tänkte jag skriva några enkla rader till er alla. Trots att jag inte träffat Samuel så ger bilderna en bild av en härlig kille med ögon och en blick som utstrålar glädje men ändå klokhet på något vis. Sonen Oscar gillade bilden av Samuel och Zlatan skarpt, men även bilderna från linbanan i Kålmården var coolt. Få se om Oscar och undertecknad vågar vara lika modiga som ni och åka linbanan i morgon då vi styr kosan mot Kålmården för första gången. Jag läste att Samuel skulle ha fyllt 8 år idag, väderprognosen för dagen var tämligen tråkig men fan i mig så kom solen fram en stund och kanske var det bara så det skulle vara en sådan här dag.

  Kramar
  Mattias

 33. Hej Samuel,

  Imorgon skulle du ha fyllt 8 år. Om det finns kalas i himlen hoppas jag att du får ett jättebra. Du hade alltid så roliga kalas.

  Vi saknar dig. Även katten Sippan.

  Kramar från Esmeralda

 34. Kära Mimmi, Janne och Max. Det gör så ont att se bilderna av Samuel, så levande, så full av liv. Frågan varför? låter sej inte besvaras men den fortsätter att gnaga och göra ont. Varför våra fina killar? Det är så tungt men trösten är ändå alla fantastiska stunder tillsammans. Vi glömmer er aldrig! Kramar från Camilla, Lasse, Manne, Samuel och Signe

 35. Ava, Allysa, Rhonda and I are so happy to Have Moved Next Door To You. Your Entire family was going through so much When We Arrived quiet and you welcomed us with open arms and made us feel at home. We Feel Truly Blessed to Have your family befriended and sweet to Have the chance to know Samuel. He Was Such a Remarkable Little Boy and Will Always Have A Special Place In Our Hearts.

  Our thoughts and prayers are with you.

  Mike

 36. Mimmi, Janne och Max,

  Via er fantastiska hemsida kan vi nu få återuppleva de 7åren med unika härliga lilla Samuel. Vilka fantastiska föräldrar han hade, de bästa man kan tänka sig! Vi har följt er kamp och så många gånger hyllat er kämparglöd och Samuels livsvilja. Samuel kunde inte ha haft bättre föräldrar/lillebror under hans 7år i livet. Tack vare er utforskades och undersöktes alla möjliga vägar och alternativ på ett sätt som imponerar och som vi djupt respekterar, vi har otrolig tur att ha den äran att ha er som nära och kära vänner och för Erik att en ha en sån fantastisk gudmor. Även nu efter det djupt orättvisa och ofattbara som hänt Samuel visar ni fortsatt kämparglöd via Samuels hesida och stiftelse. Än en gång känner vi djup respekt för er generositet och uthållighet i kapmpen mot den sjukdom som drabbade Samuel.

  Stor kram Johanna, Jesper, Hugo och Erik

 37. Janne,
  Först vill jag ge er Mitt djupa deltagande i er sorg.

  Om det är något jag kan göra för er så gör jag det gärna.

  Tror Furan redan nämt detta men …..
  Min halvbror förlorade sin dotter Emma 5år i en helt oväntad hjärnblödning i November 2009,kanske när tiden är mogen kan ni ha något ut av att tala med varann båda famlijerna.

  Martin

 38. Hejsan, Jag kan bara instämma att ni har skapat en underbar sida till minnet av Samuel. Vi kommer självklart att fortsätta att stödja den fina och viktiga stiftelse ni skapat. Många kramar och kärlek till er!
  Camilla, Moran & Ida

 39. Kära Mimmi, Janne och Max,

  Vilken fantastisk hemsida ni skapat till minne av Samuel. Vi har läst hans levnadsbeskrivning och tittat på de fina bilderna och han blir så levande för oss. Vi saknar honom.

  Samuel – du finns så länge vi minns dig, vi kommer aldrig att glömma dig.

  Våra tankar är hos er.

  Varma kramar från Emily, Johan, Lovisa, Filippa och Oliver Grabe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>